Комітет виборців заявляє про масову фальсифікацію виборів мера Ялти

Понеділок, 3 червня 2013, 00:00

Кримське відділення Комітету виборців України заявляє про грубу фальсифікацію виборів мера Ялти протягом останніх чотирьох годин голосування.

Як повідомляє прес-служба кримського відділення КВУ з посиланням на свого голову Андрія Криська, до 18.00 вкрай низька явка виборців несподівано виросла, хоча спостерігачі громадської організації не зафіксували масового підвезення людей.

На деяких дільницях за одну годину проголосувало в десять разів більше жителів, ніж за попередній відрізок часу, зазначають у Комітеті виборців.

Причому, цей сплеск електоральної активності супроводжувався низкою показових явищ, таких як видалення журналістів і спостерігачів з дільниць, видача бюлетеня за виборця невстановленим особам, а також внесення членами комісій якихось записів у списки виборців.

"Все це було кваліфіковано як ознаки однієї системної фальсифікації - вкидання виборчих бюлетенів. І підтвердження не змусили себе довго чекати. На двох виборчих дільницях (у Ялті і в Гаспрі) спостерігачі КО КВУ зафіксували в урнах для голосування товсті пачки бюлетенів. Причому відразу після цього на одній з дільниць комісія проголосувала за видалення спостерігача з дільниці", - повідомив Крисько.

За інформацією Комітету виборців, аномальна активність була відзначена практично повсюдно, що свідчить про масовий характер застосування даної технології. Крім того, аналогічні випадки вкидання пачок бюлетенів були зафіксовані на низці дільниць та іншими учасниками виборчого процесу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News