Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція хоче звіту уряду щодо держбюджету за 2012 рік

Понеділок, 3 червня 2013, 11:40

Опозиція хоче заслухати звіт уряду щодо виконання державного бюджету за 2012 рік.

Про це заявив на погоджувальній раді в понеділок лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, озвучуючи пропозиції щодо години запитань до уряду.

"Ми хочемо знати, чому дефіцит державного бюджету, навіть за даними Мінфіну, за останні п'ять місяців зріс в чотири рази", - сказав Яценюк.

Також за словами Яценюка, опозиція знає про зростання державного боргу і хоче спитати прем'єр-міністра, чому Україна живе лише за рахунок зовнішніх запозичень, а не за рахунок зростання економіки.

"Український уряд мав звітувати про виконання бюджету ще минулого тижня. Тому ми б хотіли все ж таки його почути", - сказав політик.

Він також попросив голову ВР Володимира Рибака направити Азарову листа з вимогою подати до Верховної Ради програму дій Кабінету міністрів.

Окрім того, опозиція все ж таки хоче почути цього тижня звіт Генерального прокурора з багатьох питань, в тому числі і з питання побиття журналістів на мітингу 18 травня.

Разом з тим лідер фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок запропонував заслухати у п'ятницю міністра інфраструктури з питань стану ремонту автомобільних доріг, а також скасування маршрутів поїздів до низки населених пунктів.

"Ми маємо шалену кількість дзвінків і повідомлень про незручності. До деяких населених пунктів практично неможливо добратися. Якщо ви вже робите реформи, то треба чпочатку порадитися з громадою, пасажирами", - сказав він.

Водночас як повідомив на брифінгу після погоджувальної ради голова парламенту Володимир Рибак, у поточну п'ятницю Верховна Рада заслухає не лише звіт про виконання бюджету 2012, а й розгляне бюджетну резолюцію на 2014 рік.

Окрім міністра інфраструктури депутати також заслухають керівництво МНС стосовно профільної роботи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування