Українцям радять не відвідувати Туреччину

Понеділок, 3 червня 2013, 13:53

МЗС України у зв’язку із загостренням безпекової ситуації на території Туреччини рекомендує громадянам України утриматися поки що від поїздок до цієї країни.

Зокрема, рекомендовано не їздити до Стамбула, Анкари, Ізміра, Ескішехіра, Муглі, Коньї, Ялови, Антальї, Болу, повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України.

З метою уникнення загроз для життя та здоров’я громадянам України, які зараз перебувають на території Туреччини, рекомендується утриматися від відвідання місць надмірного скупчення людей, не брати участі в акціях протесту, демонстраціях чи інших масових заходах.

У разі потрапляння в надзвичайні ситуації громадянам України слід звертатися до посольства України у Туреччині за номерами телефонів: + 90 312 441 54 99, який працює цілодобово, та + 90 312 441 84 42 чи + 90 312 440 52 89.

Також МЗС нагадує про функціонування цілодобової гарячої лінії: +38 044 238 16 57.

Як відомо, з минулої п’ятниці у Туреччині тривають багатотисячні й криваві акції протесту, зокрема, у Стамбулі, Анкарі та інших містах. Люди вимагають відставки уряду та звільнення прем'єр-міністра Тайіпа Ердогана.

За даними Ердогана, лише з 1 до 2 червня було спалено 89 поліцейських, 42 приватні, 18 муніципальних автомашин, знищено 4 будівлі влади, палили також дерева і міські автобуси.

Станом на ранок 3 червня на вуличних акціях було заарештовано понад 1,7 тисяч осіб, кількість поранених ще напередодні перевищувала тисячу осіб.

Зіткнення мітингувальників із поліцією у стамбульському районі Бешикташ в ніч на понеділок стали найбільш кровопролитними за весь час протестів у Туреччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News