За попередніми даними крісла мерів міст взяли "регіонали"

Понеділок, 3 червня 2013, 15:26

У неділю, 2 червня, в Україні були обрані 102 сільських, 9 селищних та 6 міських голів на позачергових виборах.

Вибори проводилися в Криму, Закарпатській, Київській, Луганській, Миколаївській та Чернівецькій областях.

Зокрема, мером Ялти став член Партії регіонів Сергій Ілаш (66,9% виборців). За даними Комітету виборців за Ілаша проголосували близько 40% виборців, а за його конкурента самовисуванця Олексія Яковенко - 11% виборців.

Мером Алчевська (Луганська область) обрано представника Партії регіонів Володимира Косюга (50,95%), повідомила представник Луганського облвідділення КВУ Олексій Святков.

У виборах горглави Василькова (Київська обл.) переміг "регіонал" Володимир Сабадаш. Громадська мережа "Опора" повідомляє, що, за результатами її паралельного підрахунку голосів, Сабадаш отримав 30,39%, а кандидат від партії "Удар" Сергій Сабов - 28,25%.

На виборах мера Берегова (Закарпатська обл.) також більшість отримав кандидат від Демократичної партії угорців України Золтан Бабяк (54,9%, за даними "Опори"), його головний конкурент від партії "Єдиний центр" Ольга Бізіля отримала 22,91%.

Як повідомляють "НікВесті" з посиланням на тервиборчком, у Вознесенську (Миколаївська обл.) переміг "регіонал" Віталій Луков (65,5% голосів). Друге місце зайняв кандидат від об'єднаної опозиції Максим Іванченко з результатом 14,7%.

А мером Новодністровська (Чернівецька обл.), як повідомляє офіційний сайт Черновецького облради, обраний кандидат від Партії регіонів Володимир Мельник (42,55% виборців).

Засновник групи компаній Research&Branding Group соціолог Євген Копатько вважає, що політична приналежність кандидатів на місцевих виборах не є ключовою, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Склалася тенденція, згідно з якою на довиборах практично у 80% випадках перемагають представники Партії регіонів. На місцевому рівні головне - це робота й виконання своїх обіцянок, і політика часто відходить на другий план. Тож політична приналежність кандидата, на мій погляд, не є ключовою", - зазначає соціолог, що співпрацює із владою.

У свою чергу спостерігачі з Комітету виборців України і громадянської мережі "Опора" відзначають, що на виборах фіксувалися фальсифікації, підвезення виборців, вкидання бюлетенів, видалення журналістів і спостерігачів з дільниць, видача бюлетеня за виборця невстановленим особам, а також внесення членами комісій якихось записів у списки виборців.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...