Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонку "нацькували" на вертолітний майданчик у Каневі

Понеділок, 3 червня 2013, 16:00

Генпрокуратура має перевірити законність фінансування будівництва та утримання вертолітного майданчика поблизу села Пекарі Черкаської області.

Відповідне звернення направив до генпрокурора депутат від "Батьківщини" Микола Томенко, якого цитує його прес-служба.

Він нагадав, що відповідно до перевірки, яку провела Держфінінспекція, держпідприємство "Льодові арени", що здійснювало будівництво вертолітного майданчика, допустило значні порушення та значно завищило вартість своїх робіт на загальну суму 6,2 мільйонів гривень.

Зокрема, без наявності підтвердних документів підприємством була зайво оплачена вартість доставки будівельних матеріалів (піску) на суму 1,2 мільйона гривень, а також робота з улаштування основи з піску в кількості 75,7 тисяч кубометрів на суму 4,9 мільйона гривень.

Водночас ревізією встановлено інші порушення, що призвели до збитків на загальну суму 149,4 тисяч гривень.

Відповідно до інформації Державного підприємства обслуговування повітряного руху України, плановий обсяг витрат на утримання майданчика на 2013 рік складає 1,44 мільйона гривень.

Як відомо, влада заявляла, що майданчик буде використовуватися туристами під час Євро-2012, але її не встигли вчасно ввести в експлуатацію. За рік цей об'єкт використовували всього близько двох десятків разів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування