Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович переформатує ЦВК під вибори - Яценюк

Вівторок, 4 червня 2013, 10:40

Опозиція вимагає змін до закону про Центральну виборчу комісію, зокрема щодо порядку формування ЦВК.

Про це у вівторок з трибуни парламенту заявив голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

"Ми знаємо про те, що в Адміністрації президента Януковича розробляється сценарій, як програвши вибори президента, залишитись при владі. В рамках цього сценарію основне завдання - це захоплення ЦВК. У них є досвід 2004 року...", - сказав він.

"Ми чітко заявляємо, що в Україні повинно бути змінено закон про ЦВК, змінено порядок формування ЦВК", - додав він.

За його словами, кожна фракція має мати по одному представнику в ЦВК, а також пропонує делегувати одного представник від позафракційних.

"Ці зміни в ЦВК повинні відбутися перед виборами президента", - сказав він.

Він також повідомив, що опозиція вимагає від парламенту прийняття закону про внесення змін до закону про основи внутрішньої і зовнішньої політики, де має бути чітко передбачено, що Україна йде тільки в Європейський Союз.

"А членство в Митному союзі, чи в будь-яких інших міжнародних чи наднаціональних утвореннях, неможливо. Ми не підемо в СРСР - ми підемо в Європейський Союз", - додав він.

Яценюк також сказав, що Партія регіонів намагається проштовхнути закон, відповідно до якого у суддів залишиться право позбавляти народних депутатів мандатів, не дивлячись на волевиявлення українців, "через рішення суддів, які підконтрольні Януковичу".

За його словами, більшість хоче, щоб вибори у "проблемних округах" відбулися 18 серпня поточного року.

"Ми наполягаємо на тому, щоб був прийняти спільний законопроект, який був підготовлений і розроблений, і на підставі цього законопроекту вибори мають пройти 27 жовтня. Тоді, коли розпочнеться політична активність...", - підсумував він.

У свою чергу глава фракції "Удар" Віталій Кличко закликав президента провести консультації щодо призначення глави ЦВК із опозицією.

"Президент вносить на розгляд парламенту кандидатуру на главу ЦВК. Наша принципова позиція: президент повинен провести консультації з представниками опозиційних сил. Член ЦВК має також представляти політичні сили опозиції", - сказав він.

Як відомо, Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена Центрвиборчкому Володимира Шаповала.

Іншим поданням президент вніс на розгляд парламенту кандидатуру Олександра Копиленка на посаду члена ЦВК.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...