Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонер каже, що мера Черкас вижив Фірташ, який хоче продати свій завод

Вівторок, 4 червня 2013, 13:48

Кандидат від "Батьківщини" у 194 окрузі Микола Булатецький вважає, що за відставкою мера Черкас Сергія Одарича стоїть Дмитро Фірташ.

Про це він сказав в інтерв’ю "Тижню".

"У перевороті в Черкасах (я маю на увазі зняття з посади мера Сергія Одарича) активну участь взяли Фірташ та Жуковська. Я пояснював своїм партійцям: ми не можемо брати участь в цьому! Але мене не послухали", - зазначив він.

Водночас він не зовсім погодився зі словами Одарича, який джерелом усіх своїх нинішніх проблем вважає те, що він відмовився за вказівкою глави АП Сергія Льовочкіна за будь-яку ціну пропихувати Валентину Жуковську в депутати.

"З одного боку, Одарич правий. Але тут є і певне лукавство. Одарич не відмовився фальсифікувати вибори за власною волею, він просто розумів, що у нього не вдасться це зробити", - зазначив Булатецький.

"Моєю командою були повністю перекрити дільничні комісії, від шести до десяти членів кожної ДВК складали мої люди, сильні та підготовлені. Люди Одарича їздили, щось намагалися викрутити, але не могли зламати ситуацію. Льовочкін приїхав, дав вказівку, і все – а Одарич розумів ситуацію зсередини, розумів, чим це для нього закінчиться", - заявив кандидат в депутати.

"Коли ситуація дійшла до повторних виборів, Фірташ почав шукати того, через кого можна буде це "порішати". Вони побачили, що Одарич для цієї ролі не підходить, бо він би лишався нейтральним. А для них нейтральний – це те ж саме, що й ворог", - припустив Булатецький.

Депутат міськради припускає, що ситуація з виборами мера "підвисла" до 2015 року.

"Я переконаний, що на даний момент немає людини, тим більше групи людей, сильних та авторитетних, які могли б служити Партії регіонів, тому будь-які вибори закінчаться перемогою опозиції", - сказав Булатецький.

Він також вважає, що на виборах до Верховної Ради його головним конкурентом лишиться ставлениця Фірташа Валентина Жуковська.

"Доля цього округу вирішувалася наступним чином. Фірташ, Льовочкін та Хорошковський звернулися до Януковича, попросили дати округ в обмін на гарантію принести йому мандат", - вважає черкаський депутат.

"Є й інший фактор. Існує інформація про майбутню перепродажу "Азоту", можливо, й іноземному інвестору, а саме китайцям. Маючи свого депутата на цьому окрузі, зробити це буде значно легше. У 2011 році "Азот" було продано за 800 мільйонів доларів, зараз його вартість зросла – тому мова йде про величезні гроші", - додає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: