Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович похвалився "стратегічною паузою"

Четвер, 6 червня 2013, 09:58

Основним здобутком України останніх років є подолання "стратегічної паузи".

Про це йдеться у щорічному посланні президента Віктора Януковича до Верховної Ради, яке опубліковане на офіційному сайті президента.

"Сьогодні Україна подолала "стратегічну паузу". Це - основний здобуток останніх років. Тепер головне - не зупинятися на досягнутому", - зазначає президент.

Він уточнює, що "на порядку денному - подальше реформування системи державного управління, перехід до моделі держави, орієнтованої на обслуговування потреб громадян".

"У кожному місті, районі має з’явитися сучасний центр надання адміністративних послуг. У кожному з них повинен надаватися гарантований перелік найбільш запитуваних громадянами та бізнесом послуг. Вони мають надаватися протягом мінімального терміну", - вказує Янукович.

"Найближчим часом має запрацювати Єдиний державний портал адміністративних послуг, який зробить можливим здійснити перехід до дистанційного отримання паспортів, довідок, заміни посвідчень водія або реєстрації нового бізнесу громадянами", - пообіцяв він.

Президент відзначає, що "конкурентна боротьба на світових ринках стає дедалі жорсткішою".

"За таких умов для того, щоб забезпечити усталений соціально-економічний розвиток, Україні необхідно активізувати пошук внутрішніх резервів, прискорити модернізацію виробництва, підвищити його конкурентоспроможність", - уточнив Янукович.

Він обіцяє у 2013 році "прискорити структурні реформи в національній економіці", "знайти відповідь на нові виклики, породжені глобальною економічною кризою", "вносити необхідні зміни у податкове та бюджетне законодавство", а також "забезпечити консолідацію та максимально ефективне використання фінансових ресурсів держави".

"Для цього потрібні зміни у фінансовій системі, у т.ч. ухвалення спеціальних законів про діяльність Банку розвитку, Агентства з питань страхування експорту та кредитування експортерів", - підсумував президент.

Всього послання президента містить 576 сторінок.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування