У РАДІ ЩЕ ДВІ ТУШКИ

Четвер, 6 червня 2013, 16:16

Народні депутати фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кутовий і Володимир Купчак вийшли з фракції "Батьківщина".

Відповідну заяву озвучив у четвер спікер парламенту Володимир Рибак.

Кутовий отримав перемогу у 95 окрузі (Ірпінь, Київська область). Він балотувався від об'єднаної опозиції.

Вячеслав Кутовий
В'ячеслав Кутовий

Купчак був обраний від ВО "Батьківщина" по одномандатному округу № 84.

Володимир Купчак
Володимир Купчак

При цьому Купчак, пояснюючи свій вихід, зазначив, що фракція "Батьківщина" зрадила екс-прем'єра Юлію Тимошенко, яка просила припинити акцію "Вставай, Україно!".

Крім того, парламентарій заявив, що після голосування за закон про санаційний банк, проти якого голосувала фракція "Батьківщина", він отримав погрози на свою адресу з боку лідера фракції Арсенія Яценюка, в тому числі погрози фізичної розправи.

Ще 19 квітня Купчак в інтервю Коломийські вісті заявляв, що тушки повинні скласти мандати
Ще 19 квітня Купчак в інтерв'ю "Коломийські вісті" заявляв, що "тушки повинні скласти мандати"

"У мене вчора стався конфлікт безпосередньо з Арсенієм Петровичем, де я почув конкретні загрози, в тому числі і фізичної розправи, що я в його особі отримую особистого ворога на все життя, про що мені було сказано", - цитує його "Інтерфакс-Україна ".

Купчак і Кутовий закликали інших депутатів фракції "Батьківщина", незадоволених керівництвом, наслідувати їхній приклад.

При цьому Купчак заявив, що у фракції налічується близько 30 таких незадоволених депутатів і не виключив, що найближчим часом вони також покинуть лави фракції.

Як відомо, в Раді вже є шість "тушок". Перші, хто отримав звання "тушок" - батько і син Табалови, які після проходження в парламент не вступили в фракцію "Батьківщина".

Пізніше Рибак на виїзному засіданні оголосив про вихід з фракції ще чотирьох депутатів - Олега Канівця, Немилостивого Віталія, Ігоря Скосара та Романа Стаднійчука.

Українська правда, "Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування