Суд проти Тимошенко у справі ЕЄСУ знову перенесли

П'ятниця, 7 червня 2013, 15:27

Київський райсуд Харкова переніс розгляд кримінальної справи за обвинуваченням екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко у справі ЕЄСУ на 5 липня через відсутність підсудної у залі суду.

Відповідне рішення оголосовив головуючий у справі суддя Костянтин Садовський, повідомляють "Українські новини".

Як повідомили у прес-службі Юлії Тимошенко, також суд відмовився розглядати клопотання екс-прем`єра про закриття сфальсифікованої проти неї кримінальної справи щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

З відповідною заявою Тимошенко звернулася напередодні до суду та начальника Качанівської колонії.

"Ця справа має бути негайно закрита та не підлягає подальшому розгляду. А тому я вимагаю від суду за моєї відсутності розглянути мої клопотання про закриття цієї тотально сфальшованої справи", - зазначила у своїй заяві Тимошенко.

Суд також відмовився від розгляду клопотань, які були подані захисниками Юлії Тимошенко щодо закриття кримінальної справи.

Слухання проходили в приміщенні Апеляційного суду Харківської області. У суді були присутні захисники Тимошенко: Сергій Власенко, нардеп Андрій Кожем'якін, адвокат Олександр Плахотнюк. Дочки та захисника Тимошенко Євгенії у залі суду не було.

Зранку 7 червня на території Центральної клінічної лікарні "Укррзалізниці" № 5 у Харкові чергував кортеж – машина супроводу ДАІ, "швидка допомога" і автозак – який мав етапувати Тимошенко на засідання у "справі ЄЕСУ". Однак кортеж залишив територію лікарні без екс-прем`єра.

Раніше захисник Тимошенко Сергій Власенко заявляв, що екс-прем`єр не має наміру брати участь у засіданнях у справі ЄЕСУ.

Попереднє засідання у справі відбулося 19 квітня 2012 року без участі Тимошенко. З того часу суд неодноразово відкладав початок розгляду справи по суті через відсутність підсудної.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування