Патріарх Кирило назвав інтернет "великою спокусою"

Субота, 8 червня 2013, 11:43

Патріарх Московський і всєя Русі Кирило вважає, що ченцям не слід користуватися інтернетом, тому що він спокушає душу.

"Зараз великою спокусою є інтернет", - сказав він під час зустрічі з братією монастиря Зограф на Святій горі Афон, повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на синодальний Інформаційний відділ.

"Багато ченців чинять, на мій погляд, зовсім нерозумно: з одного боку, вони йдуть із мирського життя, щоб створити сприятливі умови для порятунку, а з іншого боку – беруть свій мобільний телефон і починають входити в інтернет, де, ми знаємо, безліч гріховного й звабного", - сказав патріарх Кирило.

"Чернеча традиція не випадково така сувора. Суворість спрямована на створення найкращих умов для того, щоб людина могла врятувати свою душу. І тому потрібно дотримуватися чернечих традицій", - додав він.

За словами предстоятеля Російської православної церкви, нині зростає значення чернечого життя для всього суспільства, тому що, відвідуючи монастирі, люди справді торкаються благодаті, – і тому жодного пристосування чернечого життя до сучасних умов бути не повинно.

"Важче за все врятуватися в миру, там люди стикаються віч-на-віч зі спокусами, звабами, псевдовченнями", - наголосив патріарх.

"Коли чернець бере в руки мобільний телефон, щоб увійти в Інтернет, чи не повинен він подумати, а чи варто йому взагалі в монастирі перебувати?", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування