Під Києвом розбився спортивний літак. Є жертви

Субота, 8 червня 2013, 14:04

Під Києвом біля аеродрому "Чайка" розбився спортивно-тренувальний літак "Як-52". Пілот не вижив, курсант з численними травмами доправлений до лікарні.

Про це повідомляє "5 канал".

Аварія трапилася близько 12:30. Літак розбито вщент. Пілоту, що загинув, було 44 роки.

Наразі на місці події праціює слідча група. Правоохоронці та МНС ситуацію не коментують, попередні висновки планують оприлюднити близько 15:00.

Як повідомив транспортний прокурор Сергій Олійник, це був ознайомлювальний політ. У літака на висоті 200 м відмовив двигун, машина ввійшла в піке й упала поблизу аеродрому.

Пізніше у прес-службі прокуратури Київської області повідомили, що за фактом аварії "Як-52" біля аеродрому "Чайка" розпочато розслідування.

"Інформацію про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 276 Кримінального кодексу України, тобто за фактом порушення працівником повітряного транспорту правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту, що спричинило загибель людей", - зазначили у прокуратурі.

За даними Міністерства інфраструктури, розслідування події здійснює комісія Національного бюро розслідувань авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами. Справа знаходиться на контролі віце-прем’єр-міністра України Олександра  Вілкула.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування