Матіос розповіла, як плакала Людмила Янукович

Субота, 8 червня 2013, 14:21

Дружина президента Людмила Янукович у спілкуванні – "проста і щира" жінка, каже письменниця і депутат від УДАРу Марія Матіос. 

Про це опозиціонерка сказала Радіо "Свобода", коментуючи прихід дружини президента на виставу за книгою Матіос "Нація" у Донецьку у травні.

"Всі знають, що перша леді України великий театрал. Але коли я почула, що буде перша леді на виставі, чесно сказати, я дуже засмутилася. Я уявила ці коридори – із перевіркою, із охороною! Нічого цього не було. Це було гарно", - сказала письменниця.

"І якщо людина після вистави плаче і каже, що "по мені мурашки бігали", то я повірила. Бо ж треба бути видатним актором, щоб зімітувати сльози чи, примусово стоячи, 17 хвилин аплодувати", - сказала Матіос.

За її словами, Людмила Янукович – "дуже проста у спілкуванні".

"Це було довге спілкування, бо вона згадувала свої поїздки до Івано-Франківська. Вона каже, дослівно, що Івано-Франківщина і Львівщина – це єдині регіони, де зберігаються правдиві народні традиції. І вона прямо згадувала там конкретні ситуації, колядування Різдвяне, ці всі традиції. Каже, що в нас (на сході), на жаль, цього немає", - розповіла письменниця.

Матіос зазначила, що дружина президента прийшла на виставу з товаришками та братом: "Людмила Олександрівна була із своїми товаришками. Там був її брат".

Вона не знає, чи почувається Людмила Янукович віддаленою від чоловіка.

"Я теж там була без чоловіка, це ж не означає, що це самотність людська. Я не знаю. Це є дуже приватні речі, про які й запитувати не випадає. Та, знаєте, статус першої леді, він, напевно, дуже важкий, і я можу лише здогадуватися, що насправді думають і відчувають люди, які є в тому статусі. Я думаю, що це дуже непросто", - сказала Матіос.

"Вона (Янукович) запитала, "чому Ви не приїхали раніше сюди?" Кажу: "Ви маєте можливість запитати про це тих, хто нас сюди не пускав". Вона проста у спілкуванні і така щира. Очевидно, вона має потребу у спілкуванні", - додала письменниця.

За спостереженням Матіос, "багато жінок в Україні дуже мало бачать своїх чоловіків" – і це не залежить від того, яку посаду займає чоловік чи дружина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування