Квасьнєвський натякнув: шанс на звільнення Тимошенко незабаром є

Субота, 8 червня 2013, 18:21

Екс-президент Польщі Олександр Квасьнєвський вважає, що на звільнення Юлії Тимошенко до кінця вересня "якісь шанси існують".

Проте представники Європарламенту зобов’язалися публічно це питання не аналізувати, адже це могло б заважати у переговорах з обома сторонами, сказав він "Польському радіо".

За словами представника місії Європарламенту, переговори щодо Тимошенко ведуться.

Наступні розмови Олександра Квасьнєвського й Пета Кокса в Україні відбудуться 13–15 червня.

"Деякі плани є, пропозиції були зроблені, тепер ми чекаємо на відгук – і побачимо", - зазначив він.

"Європейський Союз визначив три умови, які необхідно виконати, щоб Угода про асоціацію з Україною могла бути підписана в листопаді цього року на саміті Східного партнерства у Вільнюсі", - сказав Кваснєвський.

"Це – реформа правової системи, виборчого законодавства і справа Юлії Тимошенко. Здається, існує шанс, що до кінця вересня у цих трьох питаннях будуть досягнуті результати, які дозволять Євросоюзові ствердити, що умови для підписання Угоди про асоціацію існують", - уточнив політик.

Квасьнєвський зазначив, що план звільнення Тимошенко і меморандум, який Україна підписала з Митним союзом, – це дві різні справи.

Якщо Києву справді йдеться про статус спостерігача в Євразійському союзі – колишній польський президент не бачить жодних приводів заважати в цьому.

"Цілком природно, що Україна, навіть якщо перебуватиме в асоціації з Європейським Союзом, повинна створювати якнайкращі взаємини з Росією, бо це питання хоч би економічної залежності – газ, нафта, ринок для українських товарів", - сказав він.

"Ми отримали обіцянку української влади, що всі справи, які обговорюються з Митним союзом, будуть прозоро представлені також відповідним установам Європейського Союзу", -  заявив політик.

Квасьнєвський зазначив, що не можна на однакових умовах і на 100% бути і в одній, і в другій організації, бо це взаємовиключно. Проте встановлення асоціації з ЄС і добра співпраця з Росією – це не тільки мислимо, але й бажано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування