Опозиція "підняла" Хмельницький без Кличка

Неділя, 9 червня 2013, 14:31

Марш опозиційних сил у рамках загальнонаціональної акції протесту "Вставай, Україно!" у Хмельницькому відбувся за участі від 5 до 8 тисяч прихильників.

Як повідомляє "5 канал", очолили колону лідер парламентської фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк та лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко не був присутній на марші. В партії зазначили, що його візит до Хмельницького з невідомих причин скасований. Таким чином "УДАР" у Хмельницькому на акції опозиції представляють лише місцеві політики.

Колона мітингувальників рушила від площі біля кінотеатру ім. Тараса Шевченка. Люди тримають плакати "Вставай, Україно!", національні та партійні прапори.

 фото  ВО "Батьківщина"
 фото  ВО "Батьківщина"

Охороняли мітинг близько 200 правоохоронців, ще близько сотні були у запасі.

Після маршу на площі біля Хмельницької облдержадміністрації розпочався мітинг опозиційних сил. За даними "Батьківщини", у ньому взяли участь понад 5 тисяч хмельничан та жителів області.

Разом з тим у "Свободі" зазначили, що у марші опозиційних сил взяли участь близько 8 тисяч учасників.

"Попереду колони учасники розгорнули великий синьо-жовтий прапор. До маршу постійно приєднуються люди. Під час маршу учасники скандують "Банду – геть!", "Геть режим Януковича!", - зазначили в "Свободі".

 фото прес-служби МВС у Хмельницькій області
 фото прес-служби МВС у Хмельницькій обл.

Як заявив під час мітингу Яценюк, наступний марш та мітинг у рамках загальнонаціональної акції "Вставай, Україно!" відбудеться у Миколаєві.

Також Яценюк нагадав, що опозиція вимагає призначення виборів у п’яти "проблемних" округах, один із яких знаходиться в Миколаєві, "де Партія регіонів просто вкрала перемогу в опозиційного кандидата".

"Всередині парламенту ми вимагаємо, щоб приймались відповідні закони, в тому числі й законодавство про вибори, і хочемо побачити Віктора Януковича в стінах Верховної Ради. А поза межами парламенту ми закликаємо людей, щоб вони підтримували зміни і виходили на вулиці", - додав Яценюк.

За його словами, для перемоги опозиції "необхідна єдність як самої опозиції, так і українського народу".

"Тому опозиція продовжуватиме акцію. У тому числі ми поїдемо і по менших містах, будемо добиратись до кожного села, до кожного району", - зазначив Яценюк.

Пізніше в МВС у Хмельницькій області зазначили, акція за участю близько 1800 громадян проходила спокійно.

"Для охорони громадського порядку під час акції опозиції було залучено достатню кількість правоохоронців, щоб запобігти грубим порушенням громадського порядку",  - зазначили в МВС.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування