Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тітушку загрожує до 4 років в’язниці, під судом влаштували бійку

Понеділок, 1 липня 2013, 14:27

Засідання у справі Вадима Тітушка, якого звинувачують у побитті журналістів під час акцій у Києві 18 травня, перенесли на 10 липня, на 15 годину.

Суддя ухвалила таке рішення через необхідність допитати свідка Валерію Івашкіну, яка не прибула з Одеси на засідання 1 липня.

У понеділок у суді допитали журналістку "ЛІГАБізнесІнформ" Наталію Тарасовську, яка повідомила, що Тітушко був серед осіб, які здійснювали охорону сцени Партії регіонів 18 травня у Києві.

Після цього, за словами свідка, особи у спортивній формі залишили Європейську площу і пішли на Велику Житомирську

"Вони були організовані, несли з собою пляшки води, із однієї з них, як видно на відео, облили Ольгу Сніцапрчук", - розповіла Тарасовська.

Вона також повідомила, що бачила, як Тітушко завдає удару ногою в бік Ольги Сніцарчук і намагається вибити фотокамеру у Владислава Соделя.

Також у суді дав свідчення міліціонер Громський, який повідомив, що підійшов до місця штовханини і побачив, як біля стіни сидять Содель і Сніцарчук

"Ольга була дуже перелякана і весь час повторювала "я – журналіст". Я втрутився, відіпхав звідти людей, а далі пішов до іншої сутички", - розповів міліціонер.

Водночас, він не бачив безпосередньо побиття журналістів.

Після завершення судового засідання прокурор Віктор Любимов повідомив журналістам, що Тітушку загрожує до 4 років в’язниці – це максимальна санкція за статтею "Хуліганство", за перешкоджання журналістський діяльності санкція – 2 роки позбавлення волі.

"Факт побиття Сніцарчук доведений, а те, що намагається довести в суді адвокат, – це його особиста справа", - сказав прокурор.

Справи щодо інших трьох осіб, які брали участь у сутичках, із журналістами також минулого тижня передали до Шевченківського райсуду столиці, повідомив Любимов.

На засідання суду прийшли народні депутати Петро Порошенко і Юрій Стець.

Порошенко у суді над Тітушком. Фото Тетяни Ніколаєнко
Порошенко у суді над Тітушком. Фото Тетяни Ніколаєнко

При цьому група підтримки Вадима Тітушка влаштувала бійку під час судового засідання, відео чого має "Телекритика".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування