В Україні заговорили про механізми вивозу Тимошенко в Німеччину. Лікарі готові прийняти

Вівторок, 2 липня 2013, 09:22

Глава правління клініки Шаріте Карл Макс Айнхойпль підтвердив  різке погіршення здоров'я екс-прем'єра й готовність надати їй відповідне лікування в Німеччині.

Про це він заявив у коментарі Комерсант-Україна.

"Це трапилося саме того тижня, коли Олександр Квасьнєвський і Патрік Кокс були в Україні (28 червня.-ред). Так, вона (Юлія Тимошенко.-ред) і далі не готова, щоб їй робили операцію в Україні",- пояснив Айнхопль.

"Наші лікарі в неї були більше тижня тому. Наша пропозиція лікувати її тут, у Берліні, залишається, звичайно, дійсною. Якби президент Віктор Янукович був готовий до такого жесту — це тільки підвищило б повагу до нього", - підкреслив він.

Соратники Тимошенко зійшлися в думці, що зараз юридичних механізмів для її виїзду в Німеччину немає, але їх можна створити.

"Це питання політичної волі. При бажанні влади такий механізм можна створити",- заявив  адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

На його думку, для початку такої процедури необхідно медичний висновок Міжнародної комісії лікарів і відповідне розпорядження Державної пенітенціарної служби.

"Наприклад, можна на законодавчому рівні прийняти інструкції або нормативні документи, які б дозволили ДПтС прийняти таке рішення",- впевнений Плахотнюк.

Раніше надію на позитивне вирішення питання на зустрічі з лідерами фракцій дав президент Віктор Янукович: "Питання по наданню можливості Юлії Тимошенко одержати належну медичну допомогу за кордоном розглядається".

Для цього, на думку політичних соратників глави держави, Україні буде потрібно укласти додаткові угоди з Німеччиною.

У Партії регіонів не виключають, що Тимошенко зможе відправитися на лікування за кордон.

"Я вважаю, що, якщо людині потрібно лікуватися, їй необхідно дати таку можливість. Я нічого не бачу поганого в тому, щоб засуджений міг лікуватися за кордоном, якщо в Україні такої можливості немає",— заявив заступник голови фракції Партії регіонів Олег Царьов. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News