Домбровський пожалівся Євросуду на відібраний мандат

Вівторок, 2 липня 2013, 16:31

Олександр Домбровський звернувся до Європейського суду з прав людини у зв’язку з позбавленням його мандата народного депутата.

Відповідну заяву він спрямував до Євросуду 2 липня, повідомляє Домбровський у Facebook

"На жаль, я вважаю неможливим урегулювати спірні правовідносини з залученням національних судових органів, враховуючи, що останні дискредитували себе ухваленням неправосудних за своєю природою рішень та створили небезпечні для держави прецеденти, порушуючи Конституцію України", - пише він.

"Враховуючи, що національні суди України продовжують практику грубого порушення норм права, в тому числі Конвенції про захист прав і основних свобод людини, я змушений звернутися до Європейського суду з прав людини", - пояснює Домбровський.

Він нагадує, що 14 листопада 2012 року Вищий адміністративний суд України прийняв постанову, якою підтвердив рішення ЦВК про визнання законності обрання Олександра Домбровського народним депутатом України.

"У постанові ВАСУ було зазначено, що це рішення остаточне і оскарженню не підлягає. А вже 8 лютого той самий Вищий адміністративний суд ухвалює рішення, протилежне попередньому за своїм змістом, – визнаючи недостовірними результати виборів народних депутатів у одномандатному виборчому окрузі № 11", - обурюється Домбровський.

"За незаконним рішенням ВАСУ від 8 лютого судами було прийнято ще два неправосудних рішення: ухвала Київського апеляційного адміністративного суду від 21 червня 2013 року та постанова Окружного адміністративного суду Києва від 11 червня 2013 року за позовами проти голови Верховної Ради", - додає він.

На думку Домбровського, це свідчить, що політичне рішення домінує "над здоровим глуздом, над Конституцією, над законом".

Як відомо, Окружний адмінсуд Києва 11 червня зобов'язав голову Верховної Ради Володимира Рибака вилучити посвідчення у народних депутатів Олександра Домбровського і Павла Балоги.

8 лютого Вищий адміністративний суд позбавив їх депутатських повноважень за позовом екс-депутата Юрія Кармазіна, який заявив про фальсифікацію виборів в округах № 11 (Вінницька область) і № 71 (Закарпатська область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування