У Харкові студентів-архітекторів незаконно позбавили стипендій?

Середа, 3 липня 2013, 12:10

В "Свободі" заявляють, що на літній сесії студентів архітектурного факультету Харківського національного університету будівництва та архітектури незаконно позбавили стипендій.

Про це повідомили в прес-службі партії.

Згідно з інформацією "Свободи", більше половини студентів, які мали би отримувати стипендію за середнім балом, позбавлені цього права через нововведення декана.

"Додаткові відомості", що з’явилися напередодні сесії: викладачів університету змушували закривати залікові відомості достроково, до початку заліку й без відома студентів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, заліковий тиждень в університеті почався 10 червня і збігся у часі із сесійним тижнем. Утім, попри це, всі відомості було закрито вже 7 червня.

"З року в рік деканат архітектурного факультету вигадує все нові форми позбавлення студентів стипендій, але такого нахабства з боку декана досі не було", – зазначив студент-архітектор ХНУБА Євгеній Олійник.

"Навіть викладачі зазначають, що позбавляти стипендій через ці "відомості" деканат не має права", - додав він.

За інформацією партії, у жодному з-поміж інших восьми факультетів університету ніхто не чув про "додаткові відомості".

"На масове обурення студентів декан архітектурного факультету Олександр Василенко разом із секретарями відреагували вкрай агресивно. На запитання студентів ніхто з них не відповідав, посилаючись на якісь невідомі "норми закону", - йдеться в повідомленні.

Студенти запевнюють, що секретар деканату погрожувала викликати охорону, аби змусити студентів піти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування