Азаров відмовився від ідеї Колеснікова віддати "Бориспіль" інвестору

Четвер, 4 липня 2013, 10:33

Найбільший український аеропорт "Бориспіль" не віддаватимуть у концесію.

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак, якого цитує "Комерсант-Україна".

За його словами, пропозицій з боку потенційних концесіонерів немає: "Ми поки не оголошували конкурс, і найближчим часом ми це питання піднімати не станемо. Немає необхідності робити це".

Козак також підкреслив, що ініціатива передавати аеропорт в концесію виходила не від нього.

Як відомо, Кабмін ухвалив рішення передати "Бориспіль" в концесію у вересні 2012 року.

"Підприємство не має достатньої кількості власних коштів, і, враховуючи його боргове навантаження, найбільш реальний варіант розвитку аеропорту - залучення приватного інвестора", - пояснювали тоді в міністерстві.

Планувалося, що майбутній інвестор направить не менше 2,3 мільярда гривень на розвиток інфраструктури та здійснить виплати за боргами аеропорту в розмірі 4,8 мільярда гривень.

Сам аеропорт при цьому є прибутковим - за підсумками минулого року він отримав 410 мільйонів гривень чистого прибутку.

Передача аеропорту в концесію - це була ідея Бориса Колеснікова, який обіймав раніше посаду віце-прем'єра і міністра інфраструктури, стверджує джерело видання, близьке до адміністрації президента.

"Зараз займатися концесією ніхто не стане - проблем буде більше, ніж вигоди. Населенню складно пояснити, чому побудовану фактично за держкошти інфраструктуру віддають приватному інвестору", - пояснив він.

Колесніков же, який займає зараз посаду голови парламентського комітету з транспорту і зв'язку, вважає, що відмова від концесії - мінус для розвитку аеропорту.

"Існує величезна кількість бюрократичних перешкод для розвитку "Борисполя". Наприклад, для того щоб відкрити в аеропорту якесь кафе чи магазин, необхідна згода Фонду держмайна, яке складно отримати через бюрократичні процедури", - пояснює він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...