Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євродепутат: випустіть Тимошенко до Німеччини, це ж так просто

Субота, 6 липня 2013, 12:45

Депутат Європарламенту, литовський політик Вітаутас Ландсбергіс сподівається, що екс-прем'єру Юлії Тимошенко буде дозволено виїхати до Німеччини на лікування.

Про це він заявив після урочистого відкриття пам'ятного знаку, присвяченого увічненню спільної українсько-литовської спадщини - Замкового місця на Замковій горі в Києві в суботу, передає Інтерфакс-Україна.

"Міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле ясно поставив на стіл це питання - випустіть її на лікування. Це ж так просто і гуманно, і без будь-яких вибачень, визнання помилок і так далі", - зазначив євродепутат.

Він додав, що "питання Тимошенко" дуже важливе в контексті майбутнього підписання Угоди про асоціацію, і українській владі потрібно знайти підходи до його вирішення.

"Я дуже сподіваюся, що таке рішення (дозвіл Тимошенко лікування за кордоном) буде прийнято", - додав Ландсбергіс.

Ландсбергіс був головою Верховної Ради Литви в 1990-1992 роках. З 1996 по 2000 рік - голова Сейму Литовської Республіки.

З червня 2004 року є членом Європейського парламенту, входив до найбільшої фракції Європейської народної партії (християнські демократи) та Європейські демократи. У 2009 році був обраний членом Європарламенту на другий термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування