Вищий адмінсуд не захотів судити Ющенка через газ

Понеділок, 8 липня 2013, 18:40

Вищий адмінсуд відмовив у відкритті справи за позовом юриста Станіслава Батріна до третього президента України Віктора Ющенка про його втручання у газові переговори в 2008 році.

Згідно з даними Єдиного державного реєстру судових рішень, таке рішення ВАСУ ухвалив 26 червня - постановою П/800/375/13 ВАСУ вирішив залишити справу без розгляду.

"Враховуючи те, що адміністративний позов ОСОБА_1 (мається на увазі Батрін) подала пысля завершення термінів, встановлених законом, позивач цей термін відновити не просить і відсутні підстави для визнання причин пропущення терміну звернення до адміністративного суду поважними, позов залишається без розгляду", - йдеться в постанові ВАСУ.

Таким чином, суд залишив вказаний адмінпозов до Ющенка без розгляду.

Постанова набирає законної сили з моменту ухвалення та оскарженню не підлягає.

Як відомо, юрист Станіслав Батрин подав до суду на екс-президента Віктора Ющенка за переймання на себе компетенції Кабінету Міністрів і Міністерства палива та енергетики у 2008 році.

У позові юрист ставить під сумнів "законність дій президента щодо заборони Олегу Дубині як керівнику НАК "Нафтогаз України" підписувати газові контракти за ціною 235 доларів".  

У свою чергу речник Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявила, що позов до Ющенка, поданий до ВАСУ є безграмотним втіленням нав’язливих прагнень опозиції перекласти відповідальність за наслідки газових контрактів з Росією.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування