Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сноуден отримав "колективний політичний притулок"

Вівторок, 9 липня 2013, 09:54

Венесуела, Нікарагуа і Болівія запропонували гарантії надання політичного притулку екс-співробітнику ЦРУ Едварду Сноудену.

Про це повідомив президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого цитує "Дощ".

Як відомо, Сноуден втік до Гонконгу в травні цього року, після чого оприлюднив інформацію про секретні операції спецслужб США щодо стеження в Інтернеті.

Він розповів, що спецслужби США підслуховували і читали листування європейських керівників, а також співробітників різних підрозділів ЄС. США висунули проти Сноудена звинувачення, які передбачають покарання до 10 років позбавлення волі.

"Лист прийшов. Тепер він повинен вирішити, коли йому летіти в Каракас, якщо, звичайно, він у підсумку прийме таке рішення", - заявив президент Венесуели.

Мадуро додав, що випадок викривача ЦРУ Сноудена - унікальний випадок "колективного політичного притулку".

"Країн (що оголосили про гарантії надання притулку) вже декілька, це притулок в країнах, які говорять цій молодій людині: вас переслідує імперія, приїжджайте сюди", - сказав у своєму виступі президент Венесуели.

За інформацією порталу Wikileaks, в цілому Сноуден направив запити у 27 країн, багато з яких вже відповіли відмовою.

Сноуден вже два тижні, ймовірно, знаходиться в транзитній зоні московського аеропорту "Шереметьєво".

Росія відмовила у наданні йому політичного притулку, президент Володимир Путін пояснив, що він перебуває в транзитній зоні, а тому може полетіти в країну, яка погодиться його прийняти.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: