Міліція повернулася до розслідування справи проти сина мера Сум

Четвер, 1 серпня 2013, 10:04

Міліція повторно почала розслідування проти сина голови Сумської міської ради Геннадія Мінаєва Максима, підозрюваного в побитті відвідувача бару в 2006 році.

Про це повідомив перший заступник прокурора Сум Сергій Маслюк, передають Українські Новини.

"Прокуратура розглянула колективну скаргу про те, що 6 років тому незаконно була закрита кримінальна справа, у якій фігурував син мера Максим Мінаєв", - сказав Маслюк.

За його словами, 29 липня прокуратура скасувала рішення слідчого про закриття справи.

У центрі громадських зв'язків Управління МВС у Сумській області повідомили, що справу передано на додаткове розслідування, яке буде проводити міське управління міліції.

30 липня матеріали справи внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

В 2006 році цей випадок висвітлювався в місцевих засобах масової інформації.

"У ніч із 19 на 20 лютого в барі "Ельдорадо" був зафіксований факт хуліганства. Тут була молодіжна вечірка студентів СумДУ, потім вони провели конкурс "Хто першим вип'є келих пива". Студент Максим Мінаєв випив його першим, інший студент - А. - заперечив цей факт. Між ними зав'язалася бійка", - відповів на депутатський запит начальник міського управління міліції Юрій Забіяка в 2006 році

"Мінаєв наніс келихом тілесні ушкодження цьому студентові, який зараз перебуває в лікарні і якому на обличчя наклали 16 швів. Міліція порушила кримінальну справу за ст. 296 (хуліганство)", - було сказано у відповіді у 2006 році.

Пізніше дії сина мера були перекваліфіковані з хуліганства в навмисне тяжке тілесне ушкодження, а потім справу закрили у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Як повідомляло агентство, Мінаєв був вибраний мером Сум у березні 2006 року й переобраний у жовтні 2010 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування