Антимонопольний комітет займеться вартістю проїзду у поїздах

П'ятниця, 2 серпня 2013, 14:27

Антимонопольний комітет готує рекомендації щодо приведення тарифів на залізничний транспорт до економічно обґрунтованого рівня.

Про це на прес-конференції в п'ятницю повідомив директор департаменту досліджень і розслідувань АМКУ Віталій Абасов, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні комітет ситуацію вивчає, будуть прийматися відповідні рекомендації та рішення щодо встановлення рівнів цін на квитки у відповідності з економічно обґрунтованим рівнем", - сказав чиновник.

Абасов також повідомив, що колишні зауваження та рекомендації АМКУ щодо методики розрахунку економічно обґрунтованих тарифів на ж/д пасажироперевезення враховані профільним міністерством і монополістом не повною мірою.

"Ми пропонували, що методика розрахунків повинна вестися відповідно з фактичними витратами, які враховуватимуть фактичну інвестиційну складову, а не планову", - сказав він.

Як відомо, Мінінфраструктури з ініціативи "Укрзалізниці" вирішило у два етапи підвищити вартість проїзду по Україні у плацкартному та купейному вагонах - по 10% у липні та жовтні, що дозволить отримати у 2013 році 270 мільйонів гривень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування