Білорусь також зайнялася цукерками Roshen

П'ятниця, 2 серпня 2013, 17:32

Білоруські санітарні служби проводять перевірку продукції української кондитерської фабрики Roshen.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Білорусі Ігор Гаєвський, передають "РИА Новости".

"З середи ми почали відбір проб у продукції Roshen, щоб пошукати там те, що знайшли росіяни, і перевірити ряд інших показників", - розповів чиновник.

"За результатами цієї роботи ми будемо приймати рішення - або продукція відповідає нормам Митного союзу і нашим внутрішнім, або ні", - додав він.

Результати досліджень білоруські санітарні власті хочуть отримати на початку наступного тижня.

Заступник міністра розповів, що транзит продукції Roshen до Росії через територію Білорусі припинений.

"У вівторок - з моменту, коли з'явилася інформація про заборону ввезення продукції Roshen до Росії, ми направили лист до митних органів Білорусії про заборону її транзиту через нашу територію в напрямку Росії", - повідомив Гаєвський.

Як відомо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

У п'ятницю санітарна служба Казахстану почала перевірку продукції української кондитерської фабрики, яка, за твердженням Росспоживнагляду, не відповідає технічному регламенту Митного союзу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування