Главу донецької "Батьківщини" засудили до арешту

Понеділок, 5 серпня 2013, 14:15

Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним главу Донецької облорганізації "Батьківщини" Костянтина Матейченка за статтею 364 ч. 2 (зловживання повноваженнями службовою особою).

Про це йдеться у офіційній заяві партії.

"Переслідування лідера донецьких опозиціонерів розпочалося під час його активної участі у парламентській виборчій кампанії, в якості кандидата у народні депутати, постійного неформального спілкування з людьми", - йдеться у заяві.

"Партія наполягає на негайному звільненні Матейченка, який був кинутий до в’язниці внаслідок незаконного свавільного та політично вмотивованого судового рішення, покарання усіх винних у політично вмотивованих арештах та ув'язненнях", - заявили в "Батьківщині".

При цьому в партії не уточнили, який суд прийняв рішення про арешт глави облорганізації та що саме йому інкримінується.

Раніше прес-служба донецької "Батьківщина" заявляла про активний інтерес з боку влади до Матейченка напередодні акції опозиції "Вставай, Україно!".

"Новини Донбасу" повідомляють, з посиланням на прес-секретаря ДОО "Батьківщина" Марію Бритченка, що Матейченко був заарештований в залі Артемівського міськрайонного суду.

"Читали вирок кілька днів, там по справі проходить кілька людей і сьогодні винесли вирок. Адвоката там не було. Ми навіть не знаємо точно скільки йому дали: 3 роки або менше. Прокурор наполягав на 3-х роках", - повідомила вона.

За попередньою інформацією, зараз Матейченко знаходиться в слідчому ізоляторі Артемівська.

"Рік тому, коли я тільки відкрив офіс і очолив "Фронт змін" на мене було порушено кримінальну справу, 9 діб я просидів в КПЗ. Скажімо так, мене "пристебнули" до однієї великої господарської справи", - пояснив виданню раніше Матейченко.

"Я, як колишній чиновник, 8 років тому десь, якийсь папірець виніс на сесію. Потім відбулося певне затишшя. У підсумку місяць тому було чергове судове засідання, і наступне засідання призначили на кінець вересня", - розповів він.

Матейченко зазначив, що з можливим початком виборчої кампанії справу вирішили розглядати у прискореному режимі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News