Україна вимагає переговорів з Росією щодо Roshen

Вівторок, 6 серпня 2013, 11:10

Україна наполягає якнайшвидше розпочати переговори з Росією щодо зняття заборони ввезення продукції компанії Roshen до Росії.

Про це повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

Переговори щодо зняття заборони ввезення продукції компанії Roshen до РФ мають розпочатися якомога швидше, вважає перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта.

"Ми впевнені, що переговори стосовно зняття заборони на здійснення поставок української кондитерської продукції до РФ повинні відбутися найближчим часом. Ми офіційно звернулися до російської сторони і чекаємо на їх рішення", - сказав чиновник.

Він повідомив, що результатом переговорів має стати зняття заборони на поставки української кондитерської продукції на період, коли відповідні робочі групи з’ясують причини заборони на підставі офіційних результатів перевірок, що будуть надані російською стороною.

"Українська делегація готова в будь-який час виїхати для проведення переговорів з Російською стороною щодо зняття заборони на здійснення поставок української кондитерської продукції до РФ", - зазначив Максюта.

Він підкреслив, що початок переговорів стане першим кроком для вирішення цього питання та створення механізмів із недопущення подібних ситуацій у майбутньому.

Як відомо, Росспоживнагляд заборонив ввезення до Росії кондитерських виробів Roshen, після того як відібрав у торговельних мережах Москви продукцію чотирьох фабрик компанії і виявив порушення щодо якості та безпеки.

Україна звернулася з офіційним листом до керівництва Росспоживнагляду про термінову зустріч для вирішення питання щодо заборони ввезення продукції компанії Roshen до РФ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування