Генпрокуратура раптом виявила, що Фонд держмайна "розбазарює" санаторії

Вівторок, 6 серпня 2013, 12:33

В ході перевірки Генпрокуратурою виявлено численні правопорушення при використанні держмайна санаторно-курортного та оздоровчого призначення.

Про це повідомив старший прокурор управління захисту інтересів держави Генпрокуратури Олександр Лахвацький, якого цитує прес-служба відомства.

За його словами, під час перевірок було встановлено неналежне ведення уповноваженими органами державного обліку цих об'єктів, земель, на яких вони розташовані та не вжиття заходів щодо впорядкування земельно-кадастрової документації з цих питань.

"Так, Фондом держмайна не забезпечено контроль за ефективним використанням, збереженням зазначеного державного майна. Підтвердженням моїх слів є той факт, що із 130 об'єктів, що знаходяться в його управлінні, кожен сьомий - зруйнований або відсутній, кожен п'ятий - не використовується або використовується не за призначенням", - сказав він.

Крім цього прокурор наголосив, що Фондом неналежно ведеться Єдиний реєстр об'єктів державної власності (оздоровчого призначення), не контролюється робота регіональних відділень, бездіяльність яких сприяє незаконним оборудкам з нерухомістю та протиправному використанню державного майна.

Усього під час перевірки, зазначив прокурор, розпочато 7 кримінальних проваджень стосовно посадовців органів ФДМУ, їхнім керівникам скеровано 17 подань.

Також ще 11 кримінальних проваджень розпочато за фактами знищення та пошкодження державних оздоровчих об'єктів.

За словами Лахвацького, органи влади також не вживають заходів щодо впорядкування земельно-кадастрової документації на підпорядковані їм об'єкти оздоровчого призначення.

Як наслідок, на значну площу рекреаційних земель відсутні правовстановлюючі документи.

Загалом, зазначив прокурор, під час перевірок з питань правомірності використання рекреаційних земель внесено 65 подань, розпочато 23 кримінальні провадження щодо незаконного відчуження і самовільного зайняття земель площею 78 га.

Як повідомлялося, нещодавно Вищий господарський суд України зобов’язав Департамент майна Москви повернути Фонду держмайна України комплекс санаторію "Першотравневий" у Євпаторії, який є державною власністю України.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News