Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

СУД СТАВ НА СТОРОНУ ВЛАДИ, НАЗВАВШИ КИЇВРАДУ ЛЕГІТИМНОЮ

П'ятниця, 9 серпня 2013, 18:06

Окружний адміністративний суд Києва визнав діяльність Київської міської ради правочинною, а скликання й проведення її сесій – законним.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд ухвалив "визнати наявність повноважень Київської міськради VI скликання, заступника міського голови, секретаря Київської міськради VI скликання Галини Гереги, депутатів Київської міської ради VI скликання, обраних на позачергових виборах депутатів 25 травня 2008 року у компетенції на здійснення повноважень, передбачених законом про місцеве самоврядування до обрання нового складу Київської міськради на наступних чергових виборах у порядку, установленому Конституцією й законами України".

Крім того, суд визнав, що Герега мала право скликати 11 липня пленарну сесію столичної міськради.

Таке рішення було винесене у ході розгляду позову третьої особи – співголови фракції Київради "Столичні реформи" Юрія Дмитрука – про визнання діяльності Київради компетентною.

Його клопотання було задоволене в ході засідання з розгляду позову Київської міськорганізації "Батьківщини", народного депутата Олександра Чорноволенка про визнання незаконним і скасування розпорядження Гереги про проведення сесії 11 липня.

За словами представника Гереги в суді Олени Дорошенко, "повноваження депутатів місцевої ради закінчуються в день відкриття першої сесії цієї ради нового скликання".

"Тобто до проведення виборів 25 жовтня 2015 року повноваження депутатів Київської міської ради є чинними й, відповідно, Київська міськрада й депутати діють згідно з вимогами законодавства, а ухвалення розпорядження про проведення пленарного засідання 11 липня перебуває в рамках повноважень і відповідно до закону", - зазначила вона.

Суд задовольнив клопотання представника "Батьківщини" Дмитра Ільченка про відкликання позовної заяви й прохання залишити її без розгляду.

Як відомо, опозиція вважає, що повноваження Київради завершилися 2 червня, тому блокує її пленарні засідання.

11 липня опозиціонери проводили акцію під будівлею Київміськради, де мало відбутися пленарне засідання міськради.

Герега заявила, що Київрада продовжуватиме роботу, незважаючи на заяву опозиції про її нелегітимність. Голова КМДА Олександр Попов не виключав, що проведення позачергової сесії Київради відбудеться наприкінці липня чи напочатку серпня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування