Під Києвом ДАІшники побили журналіста й забрали гроші

Неділя, 1 вересня 2013, 13:31

Співробітники спецпідрозділу ДАІ "Кобра" побили редактора програми "Автомандри" на каналі ТВі Віктора Міняйла.

Як написав на своїй сторінці в Facebook глава Незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов, інцидент трапився у суботу о 8 ранку в селі Круглик Києво-Святошинського району.

"Як нам повідомив колега, він їхав забирати собаку після складної операції. На світлофорі його зупинили співробітники ДАІ, перевірили документи, а коли довідалися, що він везе гроші на дорогу операцію, відмовившись представитися, запропонували пройти в їхню машину номер 0287", - написав Луканов.

Віктор Міняйло. Фото з сайту Радіо Свобода, співробітником якого він був раніше
Віктор Міняйло. Фото з сайту Радіо Свобода, співробітником якого він був раніше

"Коли Міняйло вийшов і почав знімати їх на мобільний телефон, один спецназівець схопив ззаду за руки, а інший зі словами "сраний пісака начитався інтернету" почав бити кулаками в по голові, в груди і живіт. Вони затягли його в машину, відмовилися надати телефон, щоб подзвонити дружині і колегам, і погрожували фізичною розправою. Коли Міняйло віддав їм 2 тисячі гривень, які віз щоб оплатити операцію, вони його відпустили", - повідомив глава НМПУ.

За його інформацією, Міняйло вже написав заяву в міліцію.

Журналіст також повідомив, що співробітники "Кобри" вже зверталися до нього, щоб владнати ситуацію.

Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, взяв на контроль з’ясування обставин інциденту за участю Міняйла та співробітників ДАІ.

У МВС повідомили, що відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 КК України ("Перевищення влади або службових повноважень"). Крім того, розпочато службове розслідування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування