Тюремники розповіли німецькому журналісту, як Тимошенко "шикує" в неволі

Понеділок, 30 вересня 2013, 18:40

У німецькій пресі з'явилася стаття про "шикарні" умови утримання Юлії Тимошенко.

Витяги з матеріалу німецького щотижневого журналу SUPERillu, опублікованого в понеділок, наводить "Укрінформ".

Як повідомляється, кореспондент популярного в східній Німеччині журналу, поспілкувався з прем'єр-міністром Миколою Азаровим, першим заступником голови Державної пенітенціарної служби Сергієм Сидоренком і побував у Качанівській колонії.

  На зустрічі з Азаровим. Фото: Микола Кузьманич / SUPERillu

Як випливає з фотографій, журналіста допустили в "свята - святих" і показали умови утримання ув'язнених. Таких привілеїв не вдалося поки домогтися жодному українському представникові ЗМІ.

У матеріалі акцентується увага на "привілейованому статусі" Тимошенко, яка нібито "замовляє собі їжу в ресторані і мало не через день приймає відвідувачів, у тому числі з-за кордону ".

  Перед німецьким кореспондентом відкрилися всі двері . Фото: SUPERillu

Як розповів кореспонденту Сидоренко, за час майже дворічного ув'язнення у Тимошенко було 408 відвідувань загальною тривалістю 787 годин і 33 хвилин, в тому числі 323 зустрічі з адвокатами. Непоодинокими були і візити європейських політиків і її берлінських лікарів з клініки "Шаріте".

До того ж , як зазначив представник ДПтС, і харчується Юлія Володимирівна зовсім не як інші ув'язнені .

  Фото: SUPERillu

"Вона регулярно отримує передачі від родичів і час від часу замовляє собі їжу в одному з харківських ресторанів" , - повідомив Сидоренко кореспонденту SUPERillu .

"Загалом за час свого ув'язнення Тимошенко отримала від родичів близько 4 тонн продуктів - свіжих овочів, м'яса, горіхів і фруктів", цитує "Укрінформ" першого заступника голови ДПтС . У першоджерелі, правда, вказано, що в ці 4 тонни передач входить одяг, переданий родичами Тимошенко.

  Фото: SUPERillu

Раніше "Укрінформ" кілька разів цитував видання "Berliner Tageszeitung", яке публікувало матеріали з низкою звинувачень на адресу Тимошенко. Проте пізніше з'ясувалося, що газета, яка насолила Тимошенко, виявилася фантомом.