Джерело: Виїзд Тимошенко до Німеччини 15 вересня – умовна дата

Середа, 4 вересня 2013, 13:35

Дата приїзду Юлії Тимошенко до Німеччини на лікування 15 вересня фігурувала в діалозі Києва й Брюсселя ще з початку літа, але вона умовна.

Про це пише газета "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в дипломатичних колах.

"Вона зафіксована давно. Але якщо бути відвертим, то ця дата – умовність. Адже для лікарів "Шаріте", по суті, немає різниці, коли робити операцію – 15 чи 16 вересня", - сказав співрозмовник видання.

Видання зазначає, що 15 вересня як дату приїзду Тимошенко до Берліна згадували німецькі лікарі, які приїжджали у Харків. Нібито з її допомогою переговірні команди ЄС, у тому числі місія Кокса-Квасьнєвського, намагалися підштовхнути президента Віктора Януковича до активніших дій.

Керівник представництва німецького Фонду імені Генріха Бьолля в Україні Кирило Савін говорив раднику Юлії Тимошенко Григорію Немирі ув рамках публічної дискусії про євроінтеграцію країн Східного партнерства 3 вересня:

"Відомо, що намічена дата від'їзду в Німеччину, на 15 вересня призначена її операція в "Шаріте". Але насильно Юлію Тимошенко ніхто не змусить виїхати до Німеччини. Чи готова вона їхати за умови, що не буде амністії чи помилування і не будуть зняті звинувачення по інших справах".

Немиря у відповіді дав зрозуміти, що, якщо збережеться статус-кво по інших аспектах кримінального переслідування, Тимошенко відмовиться від виїзду за кордон.

"Категорично не можна звужувати питання вирішення проблеми Тимошенко до одного кроку – лікування за кордоном. Тому зараз Пет Кокс і Олександр Квасьнєвський шукають інші шляхи вирішення питання. І ми готові в цьому пошуку співпрацювати з усіма, включаючи представників влади", - заявив депутат.

Уточнювати можливі умови виїзду він відмовився.

У середу, 4 вересня, Кокс і Квасьнєвський відвідали Тимошенко в харківській лікарні, але покинули її без коментарів.

Видання не виключає, що за підсумками цієї зустрічі вони проведуть ще один раунд переговорів із представниками влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...