Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати ігнорують комітети, а охоронці не пускають журналістів - Опора

Четвер, 5 вересня 2013, 15:55

4 вересня народні депутати без попередження зірвали графік проведення засідань комітетів.

Про це повідомляє Громадянська мережа "Опора".

В Опорі стверджують, що 4 вересня народні обранці без попередження зірвали графік проведення засідань комітетів.

Прийшовши в оголошений на веб-сайті Верховної ради час на засідання комітетів журналісти та громадськість  застали порожні кабінети.

"Своїми діями депутати порушили головні принципи роботи комітетів, які викладені у ст. 3 Закону "Про комітети Верховної Ради України", - а саме: плановість і гласність їхньої роботи", - пише "Опора".

В той же час перший заступник голови ВР Ігор Калєтнік, відвідавши 4 вересня  засідання комітету з питань податкової та митної політики, заявив: "Впливати на роботу комітету можемо тільки тими важелями, які чітко прописані в Законі про комітети і Регламенті ВР. Діалог, спілкування. На превеликий жаль, інших важелів немає і не може бути".

В "Опорі" також стурбовані продовженням обмеження доступу акредитованих журналістів до засідань комітетів.

За інформаціє "Опори", 4 вересня охорона будівлі комітетів, що знаходять на вулиці Липській, 3 відмовлялася пропустити акредитованих журналістів на засідання комітету без попереднього погодження прес-служби ВР.

"Свою позицію вартові аргументували нормами недіючого Положення про акредитацію і запевняли, що виконувати їх є вказівкою керівництва. Вирішити ситуацію вдалося лише після дзвінка з прес-служби", - сказали в "Опорі".

Як відомо, голова Верховної Ради Володимир Рибак у вівторок заявив, що планує найближчим часом "кілька ініціатив для підсилення законодавчої ролі постійних парламентських комітетів".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування