Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибак запевнив Ештон і Фюле, що Рада зробить усе для "асоціації"

П'ятниця, 6 вересня 2013, 13:26

Верховна Рада України підтримує якнайшвидше підписання Угоди про асоціацію, запевняє спікер Володимир Рибак.

Про це він заявив у п’ятницю у Вільнюсі під час зустрічей із високим представником ЄС із зовнішніх справ та безпекової політики, віце-президентом Єврокомісії Кетрін Ештон і єврокомісаром із питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Рибак наголосив, що співпраця з ЄС є консолідуючим фактором для українського суспільства, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"У підходах до розбудови взаємодії з Європейським Союзом збігаються позиції всіх гілок влади. Європейський вибір – це спільна основа політичної програми провідних парламентських сил, а також ланка, яка об’єднує українське суспільство", - заявив він.

Рибак запевнив співрозмовників, що Україна докладає послідовних зусиль до забезпечення прогресу у реалізації реформ.

"Здійснюється робота щодо вдосконалення виборчого законодавства та системи правосуддя, а також активізації процесу реформ відповідно до Порядку денного асоціації Україна - ЄС. Ми докладатимемо подальших зусиль, щоб очікувані кроки в рамках нашої компетенції були здійснені у максимально короткі терміни", - сказав голова парламент.

"Верховна Рада України готова врахувати рекомендації щодо приведення національного законодавства у відповідність до стандартів ЄС та до ратифікації Угоди у стислі терміни після її підписання", - запевнив також Рибак.

Він наголосив на необхідності консолідованої роботи і влади, і опозиції.

Рибак зазначив, що цього тижня народні депутати розглянули 7 законопроектів євроінтеграційного спрямування, у тому числі вирішили питання з проведенням виборів у "проблемних" округах.

Ештон "дала високу оцінку роботі, яка виконана у Верховній Раді за останній пленарний тиждень", повідомляє прес-служба парламенту.

А Фюле наголосив, що Україна має зробити усе, щоб конструктивна співпраця політичних сил у підготовці до підписання Угоди про асоціацію продовжилася після її підписання.

Рибак додав, що якнайшвидше укладення Угоди відповідає спільним інтересам України та ЄС і попросив Ештон і Фюле про подальшу підтримку євроінтеграційного курсу країни

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування