ЄС відмовить Вірменії в асоціації через поривання до Митного союзу

П'ятниця, 6 вересня 2013, 17:54

Європейський союз не збирається парафувати з Вірменією ні Угоду про асоціацію, ні Угоду про створення глибокої і всеосяжної зони вільної торгівлі.

Про це заявив прес-секретар комісара ЄС із питань розширення і європейської політики сусідства Штефана Фюле Пітер Стано в бесіді з Радіо Азатутюн (вірменська служба "Радіо Свобода").

Він пояснив, що ці документи не сумісні зі членством у Митному союзі, що збирається зробити Вірменія.

Президент Вірменії Серж Саргсян у рамках візиту до Москви 3 вересня заявив про готовність Вірменії вступити до Митного союзу, але запевнив, що разом із цим Вірменія не планує припиняти процес євроінтеграції.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс після цього заявив, що якщо Вірменія обере приєднання до Митного союзу, то вона не зможе підписати угоду про вільну торгівлю з Євросоюзом. Литва головує зараз у Раді міністрів ЄС.

4 вересня керівник адміністрації президента Вірменії Віген Саргсян сказав "Радіо Азатутюн", що оскільки членство Вірменії у Митному союзі не дозволяє підписати Угоду про вільну торгівлю з Євросоюзом, Вірменія готова підписати лише Угоду про асоціацію.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News