Штати готуються до військової операції в Сирії

Субота, 7 вересня 2013, 09:11

Найближчими днями Білий дім має намір посилено лобіювати необхідність військової операції проти Сирії.

Як повідомляє РІА "Новости", про це заявив журналістам на борту літака Обами, що вилетів з Санкт-Петербурга, високопоставлений представник адміністрації США.

У п'ятницю постпред США при ООН Саманта Пауер виступила із закликом підтримати військові дії. У Білому домі пройшов секретний брифінг для членів конгресу, які розглянуть запит Обами на схвалення військової операції.

Віце -президент Джо Байден, держсекретар Джон Керрі та голова адміністрації президента США Денис Макдонах "роблять телефонні дзвінки", повідомив представник Білого дому.

8 вересня Макдонах виступить у кількох ток-шоу американських телеканалів.

У понеділок, 9 вересня, радник президента з національної безпеки Сьюзан Райс виступить з промовою на підтримку операції , також пройде черговий секретний брифінг на Капітолійському пагорбі для членів конгресу.

10 вересня Макдонах зустрінеться з демократичною фракцією палати представників, повідомив представник адміністрації.

Президент США Барак Обама домагається від конгресу схвалення військової операції проти Сирії, як помсти за події 21 серпня, коли, за даними американської розвідки, більше 1400 людей загинули від застосування хімічної зброї під Дамаском.

Перше голосування за проектом резолюції, що дозволить застосування сили, відбудеться в сенаті США 11 вересня.

Нагадаємо, раніше президент США Барак Обама заявив , що  США мають вжити обмежені військові дії проти сирійського режиму і позбавити його можливості застосовувати хімзброю.

Білий дім має намір заручитися підтримкою конгресу з цього питання і вважає необов'язковим схвалення Ради Безпеки ООН.

У свою чергу на саміті G -20 президент Росії Володимир Путін заявив , що РФ буде продовжувати надавати допомогу Сирії, як це робиться і зараз шляхом поставок зброї і співробітництва в економічній сфері.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...