ЗМІ: ПР у Раді почала пошук партнерів "на стороні"

Понеділок, 9 вересня 2013, 10:58

Партія регіонів підготувала законопроект, завдяки якому у Верховній Раді скоро можуть утворитися нові депутатські групи.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

Як повідомляє видання, законопроект про зниження до 15 осіб порогу, необхідного для формування депутатських груп з правами фракцій, вже готовий і буде внесений до парламенту найближчим часом.

Зараз для формування групи необхідно мінімум 32 депутати (за величиною найменшої фракції у ВР).

"Законопроект про зниження порогу для формування груп буде зареєстрований у Раді наступного пленарного тижня (з 16 по 20 вересня - ред.)... Цифра варіюється в діапазоні 14-15 осіб" , - повідомило джерело в ПР.

За його словами, це дозволить створити дві депутатські групи з числа мажоритарників.

Першу може очолити Ігор Рибаков (позафракційний), другу - співвласник групи компаній "Континіум" Ігор Єремєєв.

Як стверджує інше джерело видання, рішення знизити поріг було прийнято на зустрічі Віктора Януковича з депутатами від ПР 4 вересня.

"Президент дав зрозуміти, що слід поглибити співпрацю з позафракційними депутатами. Він сказав: "Людям, які хочуть з нами працювати, треба надати таку можливість", - розповів один з депутатів від ПР.

Як вважає позафракційний депутат Олесь Доній, на такий крок Янукович пішов , намагаючись підстрахуватися на випадок саботажу євроінтеграційних законів депутатами з більшості.

"Соратники Віктора Януковича шукають союзників на стороні - зараз їм доводиться співпрацювати з опозицією і шукати підходи до нас. Перший крок до цього - знизити поріг для створення груп, ми на цьому давно наполягаємо", - підкреслив депутат.

Тим часом представники опозиційних фракцій упевнені, що ініціатива ПР спрямована проти них.

"Розмови про те, щоб знизити поріг для депутатських груп, справді ведуться. Я вважаю, що ці дії спрямовані на розкол опозиційних фракцій", - заявив ударівець Валерій Карпунцов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування