Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров вирішив перехитрити кодекс у частині подачі бюджету до Ради

Вівторок, 1 жовтня 2013, 10:49

Кабінет Міністрів подавав до Верховної Ради проект державного бюджету на 2014 рік, щоб формально виконати ст. 37 Бюджетного кодексу.

Про це заявив депутат від "Удару", член бюджетного комітету парламенту Павло Різаненко, коментуючи відповідь Апарату Верховної Ради на його звернення щодо того, чому депутати так і не отримали для ознайомлення проект.

У відповіді апарату йдеться про те, що проект Держбюджету-2014, дійсно, надходив до Верховної Ради 14 вересня, але "вранці 16 вересня 2013 року, ще до направлення законопроекту до комітету Верховної Ради з питань бюджету, його було відкликано  Кабінетом Міністрів".

Азаров вирішив перехитрити кодекс у частині подачі бюджету до Ради
Азаров вирішив перехитрити кодекс у частині подачі бюджету до Ради

"З офіційної відповіді керівництва Верховної Ради випливає, що Кабмін подав законопроект лише для того, щоб суто формально виконати вимогу ст. 37 Бюджетного Кодексу, згідно з якою, це має відбутися до 15 вересня", - заявив Різаненко. 

"Відповідно до ст.156  Регламенту ВР, депутати мають право надати свої пропозиції до профільного комітету до 01 жовтня, а Бюджетний комітет не пізніше 15 жовтня готує висновки та пропозиції. Таким чином, депутатів позбавили права навіть ознайомитися із головним кошторисом країни", - наголосив депутат. 

Депутат висловив сподівання, що до першого читання, хоча б члени Бюджетного комітету зможуть ознайомитись із документом.

"Оскільки, згідно п.1 ст. 157  Регламенту ВРУ, перше читання має відбутися до 20 жовтня", - зауважив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування