Російська опозиція закликає ЄС бойкотувати путінську олімпіаду

Вівторок, 1 жовтня 2013, 11:44

Представники російської опозиції закликають керівників Європейського союзу та країн Європи бойкотувати зимову олімпіаду в Сочі.

Про це заявив один із лідерів партії "РПР-ПАРНАС", екс-прем'єр Росії Михайло Касьянов, пише Die Welt.

За його словами доля музиканток із Pussy Riot та людей, що вийшли на протести проти фальсифікації виборів у травні 2012 року на Болотну площу Москви, має стати для Європи зразком "примату збереження влади над свободами і правами людей".

Касьянов каже, що слід опиратися путінському "менталітету позаминулого століття" і зробити це можна буде під час майбутньої Олімпіади-2014 в Сочі.

Він закликав до бойкоту ігор, який мають провести не спортсмени, а політики.

"Ми не хочемо бачити, що керівники ЄС приїхали до Росії і вітають Путіна з успішними іграми", – заявив опозиціонер.

"Він не може отримати карт-бланш на порушення прав людини", - додав він.

У Європарламенті знайшлись прихильники закликів російських опозиціонерів. Депутат однії з найбільших фракцій "Альянс лібералів і демократів за Європу" Гі Верхофстадт нагадав, що Олімпійські ігри влаштовують для спортсменів, а не політиків.

Він переконує, що Європа не повинна дати Путіну шанс отримати "на тарілочці з блакитною облямівочкою" фотографій, які б слугували для його політичної користі.

Влітку 2012 року керівники ЄС бойкотували матчі Чемпіонату Європи, які проходили в Україні, висловлюючи таким чином протест проти ув'язнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...