Суд відмовився скасувати призначення засідання Київради на 2 жовтня

Вівторок, 1 жовтня 2013, 12:34

Суд відмовився визнати недійсним розпорядження секретаря Київради Галини Гереги про проведення 2 жовтня пленарного засідання Київської міськради VI скликання.

Відповідне рішення ухвалив Окружний адміністративний суд Києва у вівторок, повідомляє прес-служба партії "Удар".

"Ці ухвали Окружного суду винесені без повідомлення сторін. Станом на 11:30 у письмовому вигляді до сторони позивачів вони не надійшли", - уточнив юрист "Удару" Володимир Бондаренко.

"Кличко і група народних депутатів обґрунтовували свій позов грубим порушенням їх права на інформацію. І у разі проведення зборів депутатів Київради 2 жовтня, порушення цього права буде невідворотним, тобто таким, що неможливо буде потім усунути або виправити навіть у разі задоволення позову", - зазначив він.

Юрист наголосив, що своїм рішенням судді Окружного адмінсуду Києва повністю знівелювали конституційне право громадян України на інформацію, в тому числі публічну.

"Влада сьогодні буде йти на будь-які кроки, аби і в подальшому за допомогою кишенькових суддів і силовиків забезпечувати проведення незаконних засідань Київради і  ухвалення нею нелегітимних рішень", -  підкреслюють в "Ударі".

Партія вимагає невідкладного призначення виборів мера Києва і Київради.

Повноваження Київської міськради VI скликання закінчилися 2 червня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування