Росія відмовляється віддати на поруки українського рибалку Федоровича

Вівторок, 1 жовтня 2013, 13:28

Російський слідчий відмовився змінити запобіжний захід українському рибалці Олександру Федоровичу з підписки про невиїзд на взяття на поруки.

Про це на брифінгу в Києві у вівторок повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, якого цитує "Інтерфакс-Україна" .

"Наше геконсульство отримало офіційну інформацію від слідчого про відмову в задоволенні прохання нашого консула про зміну запобіжного заходу щодо Федоровича, а саме з приводу взяття його на поруки", - зазначив дипломат.

За його словами, справа ще не передана до суду, і українська сторона має намір знову піднімати питання подальшої долі Федоровича під час подальших контактів високого рівня з Росією.

17 липня в Азовському морі в районі російського села Воронцівка сталося зіткнення баркаса українських рибалок і катера прикордонної служби Росії .

У результаті зіткнення загинули чотири українці, одного, Олександра Федоровича, вдалося врятувати. Він стверджує , що росіяни навмисно йшли на таран.

Українські дипломати вже ставили питання про невідкладне повернення в Україну рибалки Олександра Федоровича, на що Росія давала негативну відповідь.

У Росії проти нього розслідується кримінальна справа через "видобуток водних біологічних ресурсів".

Федоровичу загрожує до двох років ув'язнення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News