Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Учасниця Pussy Riot припинила голодування

Вівторок, 1 жовтня 2013, 22:00

Засуджена учасниця російської панк-групи Pussy Riot Надія Толоконникова, яка перебуває в мордовській колонії, припинила оголошене тиждень тому голодування.

Про це повідомили у вівторок в мордовському управлінні Федеральної служби виконання покарань Росії.

"(У вівторок) 1 жовтня в 11.00 засуджена Надія Толоконникова припинила голодування і відновила прийом їжі. Наразі стан здоров'я Толоконникової стабільний", - повідомили в управлінні.

Члени робочої групи Ради з прав людини заявили, що вважають голодування Толоконникової заздалегідь спланованою і скоординованою ззовні, але рекомендує перевести її в інший загін і на нову роботу.

Правозахисники також повідомили, що не знайшли достатніх доказів для порушення справ проти адміністрації колонії, де сидить Толоконникова.

У понеділок адвокат Толоконниковой Ірина Хрунова повідомила, що її підзахисна не виходила на зв'язок з вечора четверга, 26 вересня.

З п'ятниці, 27 вересня, засуджена учасниця Pussy Riot знаходиться в медичному стаціонарі. У УФСІН Мордовії заявили, що відвідувати її можуть тільки медпрацівники. Хрунова звернулася до Європейського суду з прав людини в Страсбурзі з проханням вжити заходів для зустрічі з підзахисною.

27 вересня Толоконниковій відмовили в переведенні в іншу колонію. Додаткові заходи безпеки надавати їй також не стали, пославшись на те, що в колонії вона вже поміщена в безпечне місце.

Адміністрація колонії в свою чергу не підтримала клопотання учасниці Pussy Riot про заміну залишку терміну на більш м'яке покарання.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування