Портнов втрутився у рейдерські розборки за "Глобус"

Середа, 2 жовтня 2013, 12:48

Член Вищої ради юстиції Андрій Портнов ініціював дисциплінарне провадження щодо судді, ухвалу якого було використано для здійснення рейдерського захоплення торговельного комплексу "Глобус", розташованого в центрі Києва.

Про це виданню "Закон і Бізнес" стало відомо з власних джерел у Вищій раді юстиції.

За наявною інформацією, подання з пропозицією звільнення стосується судді Солом'янського районного суду Києва Тараса Оксюти.

У телефонній бесіді з кореспондентом "ЗіБ", Андрій Портнов підтвердив факт внесення ним подання Вищої ради юстиції про звільнення судді Оксюти.

Як відомо, 21 вересня невстановлені особи виламали двері і проникли до адміністративного корпусу ТЦ "Глобус", який знаходиться на Майдані Незалежності, вимагаючи передати їм управління установою. Приводом цьому стала ухвала суду, за якою директором компанії було визнано Олену Морріс.

Органи столичної прокуратури відкрили кримінальне провадження за зверненням інвесторів ТЦ "Глобус" про спробу рейдерського захоплення адміністративних приміщень торговельного центру. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.ст. 194 , 356 Кримінального кодексу України.

Сама Моріс провела у вівторок прес-конференцію, де звинуватила британських інвесторів в тому, що вони валізами вивозили кошти з України, а самі довели торгівельний центр до розрухи.

Вона заявила, що ніякий не рейдер, а лише захищає свої трудові права.

"Взагалі то ніхто не надав документів, за якими можна довести, що ця англійська компанія є власником. Ми просто віримо на слово, що британська компанія власник. Але де документи? Їх нема. Якісь офшорні компанії є власниками трьох компаній, що володіють цією нерухомістю", - заявив адвокат Моріс Анатолій Башловка.

"Було б гарно спитати в британських амбасадорів, де ці люди і чим підтверджується їх право власності? Чи це може лише оборудка, щоб виводити гроші з України. В цих валізах, які ми принесли Ян Черч вивозив щомісяця гроші, 20-30 кілограмів готівкою, по 2-3 мільйони доларів. Ми долучимо ці чемодани до справи, але я хочу спитати, чи не приймала в цьому участь дипломатична пошта", - запитав він.

Крім того, Башловка пообіцяв поновити кримінальну справу по корпорації "Столиця", щоб з'ясувати куди зникла і як збанкрутувала ця фірма, записана на українського селянина.

У середу мала відбутися прес-конференція англійської сторони, але її скасували. "Наскільки я розумію, зараз ідуть переговори на найвищому рівні, і вони домовляються", - сказав співрозмовник УП.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування