Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Апеляційний суд зобов'язав Джигу вибачитися перед матір'ю Гонгадзе

Середа, 2 жовтня 2013, 16:21

Апеляційний суд Києва зобов'язав екс-першого заступника міністра внутрішніх справ Миколу Джигу публічно вибачитися перед Лесею Гонгадзе.

Про це повідомив адвокат Гонгадзе Олег Король у середу на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Апеляційний суд вирішив змінити рішення Печерського суду та постановити нове рішення..." , - розповів він.

"Зобов'язати Джигу Миколу Васильовича спростувати інформацію, опубліковану у статтях "Георгій Гонгадзе був рядовим грузинської армії" у щотижневій газеті МВС "Іменем закону" від 6 жовтня 2000, "За Гонгадзе - 5 тисяч доларів боргу" у газеті "Київські відомості", "Чеченський слід" не знайдений і не розглядається" у тижневику "2000" від 6 жовтня 2000", - уточнив юрист.

Він зазначив, що відповідне рішення було прийнято 26 вересня 2013 року.

За словами адвоката, Апеляційний суд Києва, зокрема, додав до попереднього рішення Печерського райсуду зобов'язання опублікувати спростування на сторінках тижневика "2000" за рахунок Джиги.

Публікація повинна з'явитися на сторінках тижневика в спеціальній рубриці або на тій же смузі і тим же шрифтом, що і спростовувана інформація, не пізніше місяця від дня набуття рішенням суду законної сили.

Король також повідомив, що під час розгляду справи в Апеляційному суді представник тижневика "2000" представив оригінал листа Джиги у видання з проханням спростувати інформацію, яку він поширив про Гонгадзе раніше.

"При цьому він зробив це навіть до набуття рішенням Печерського суду законної сили... Він надіслав цей лист у липні 2013 року... Якісь залишки совісті, напевно, все-таки прокинулися у пана Джиги", - додав адвокат.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

У 2009 році в Київській області знайдено останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Гонгадзе. Однак тіло досі не віддано землі, оскільки мама журналіста Леся Гонгадзе відмовляється визнавати, що знайдені останки належать її синові.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив екс-главу департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування