Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зараз в Україні не можна ні квартиру продати, ні взяти кредит - Монтян

Четвер, 3 жовтня 2013, 13:21

Через те, що в Україні уже кілька днів не працюють електронні держреєстри, в країні заблоковані фактично усі кредитні операції та операції з нерухомістю.

Про це розповіла юрист Тетяна Монтян в коментарі "Українській правді".

Як вона повідомила, роботу держреєстрів ніхто не відновлював.

"Там ніхто нічого не відновив, просто частково дали доступ: до реєстру бланків і до реєстру довіреностей. При тому дані з Дніпропетровська, мені писали знайомі нотаріуси, злилися з усією Україною", - розповіда Монтян.

За її словами, зараз у країні заблоковані фактично усі важливі оперції та робота нотаріусів.

"Зараз вони видають свідоцтва про шлюб, чи там про смерть. На папері. А потім обіцяють внести це все в бази, коли реєстри запрацюють", - повідомила вона.

"А от з квартирами, з нерухомістю якраз нічого зробити не можна, тому що треба актуальний витяг з реєстру. А його отримати неможливо. Звичайно і кредитів ніхто не видає. Тобто усе, що потребує режиму real-time, зазирнути в реєсти і подивитись, що там у людини відбувається, це все зараз не робиться", - додала вона.

На думку Монтян, побоювання того, що дані з реєстру скопіюють і  використають зі злочинною метою не слід перебільшувати.

"Там стільки всієї інформації, що її обробити просто нереально. Вона там уся неструктурована", - каже експерт.

"Максимум, що вони можуть зробити, я не знаю, в якій мірі і що там буде переблоковано, це попереписувати деякі записи. Ну просто країна велика. Ну поторгують цією інформацією. Тобто, все як завжди", - переконана Монтян.

В Україні уже кілька днів не працюють усі електронні державні реєстри.

У четвер, 3 жовтня, колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції, яке відповідає за роботу держреєстрів.

Проте у Міністерстві юстиції заявили, що інформація про рейдерське захоплення не відповідає дійсності.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...