Влада почала підготовку до фальсифікацій на перевиборах - опозиція

Четвер, 3 жовтня 2013, 15:15

У "Батьківщині" кажуть, що влада почала підготовку до фальсифікацій в округах, в яких призначено вибори на 15 грудня.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на сайті політсили.

Зокрема повідомляється, що "місцеві органи влади у мажоритарному виборчому окрузі №94 отримали вказівку зібрати інформацію про можливість приписати в окрузі додаткову кількість виборців, які проголосують за провладного кандидата".

Опозиціонери стверджують, що "Васильківська районна державна адміністрація направила до сільських та селищних голів телефонограму, у якій вимагає оперативно надати інформацію про кількість дворів у селах, куди можна прописати людей".

 Документ із сайту "Батьківщини"

Згідно з їхніми даними, "влада вимагає надати інформацію про всі підприємства, зазначити кількість працюючих, "прив’язати" їх до виборчих дільниць, визначити серед них старших (для лояльно налаштованих керівників)".

У документі також міститься вимога "надати інформацію про кількість гуртожитків і зареєстрованих виборців із зазначенням виборчої дільниці, на якій вони голосують".

Серед іншого у селищних голів запитують "пропозиції щодо добрих справ у селах, як, наприклад: освітлення, ремонт доріг і спонсорів, які можуть це профінансувати".

У телефонограмі міститься вимога надати всі ці дані до 8 жовтня.

Як відомо, на виборах 30 жовтня 2012 в 94 окрузі опозиційний висуванець Віктор Романюк переміг регіоналку Тетяну Засуху з перевагою у 10 тисяч голосів.

Через рішення судів окружна виборча комісія під пильним наглядом Засухи не врахувала 30 тисяч голосів виборців, віддавши перемогу володарці Ковалівки.

Центрвиборчком вирішив не встановлювати результати виборів.

27 вересня ЦВК розглянула питання виборів у 5 округах, і оголосила початок виборчого процесу на 16 жовтня.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування