Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк через телевізор попросив Януковича про Тимошенко

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 21:20

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко знову заявляє, що для звільнення його підзахисної достатньо політичної волі президента України Віктора Януковича.

"На сьогоднішній день, як і раніше, все залежить від волі Віктора Януковича. Якщо у нього буде бажання, достатньо однієї секунди, щоб на чистому аркуші паперу, навіть без Андрія Портнова (радник президента, член Вищої ради юстиції), підписати указ президента про помилування Тимошенко - я, президент, милую Тимошенко, підпис, дата, і все" , - заявив Власенко в прямому включенні на" 5 каналі " в п'ятницю ввечері, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також висловив переконання, що Тимошенко продовжить займатися політичною діяльністю.

"Юлія Володимирівна не буде ховатися за кордоном, вона буде активно брати участь у політичному житті. Тут немає ніяких сумнівів" , - зазначив Власенко.

У той же час в ефірі "Шустер. Live" ту ж думку озвучив Арсеній Яценюк. Він також звернувся напряму до Януковича, посилаючись на те, що президент дивиться це телешоу.

"Це потрібно для країни, Віктор Федорович. Це потрібно для вас, щоб ви не увійшли в історію як диктатор і авторитарна людина", - сказав Яценюк.

Водночас депутат Володимир Олійник заявив, що несправедливо, що прості українські в'язні лікуються в Україні , а екс-прем'єр - буде чомусь у Німеччині.

"Ми будемо шукати рішення питання, але не будь-яким способом, не всупереч Конституції. Нам не потрібна Європа будь-яким способом" , - сказав регіонал.

Він також нагадав, що Європейський суд не побачив застосування тортур до Тимошенко.

Ще одна регіоналка Інна Богословська запропонувала внести в закон, і дозволити начальникам колоній просити про виїзд ув'язнених за кордон на лікування.

Як повідомлялося, Тимошенко прийняла пропозицію спостерігачів від Європарламенту- екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса - про лікування в Німеччині. Спостерігачі від Європарламенту відвідали екс -прем'єра у 3 жовтня. Крім того, вони передали Януковичу клопотання про помилування Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування