Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Ужгороді свободівцям і ЗМІ "шиють" непокору міліції за акцію протесту

Субота, 5 жовтня 2013, 15:49

В Ужгороді на площі Народній перед Закарпатською облдержадміністрацією міліція  із застосуванням грубої фізичної сили затримала міських активістів, які намагалися перешкодити незаконним будівельним роботам.

Як повідомили в прес-службі ВО "Свобода", серед затриманих - очільник Ужгородської міськорганізації "Свободи" Томаш Лелекач, троє инших "свободівців", громадський діяч Олександр Волосянський та журналіст Олег Диба, якого взагалі затримали поза "будівельним майданчиком", під час виконання професійних обов’язків.

"Перед затриманням активісти та містяни уже втретє проводили акцію на площі Народній, протестуючи проти її реконструкції, на якій з місцевого б’юджету вирішили "відмити" 3 мільйони гривень.  Постановою місцевої влади п’ятьом активістам заборонили вхід на "будівельний майданчик", хоча, будівельним він бути не може, адже встановленого паркану, як вимагають будівельні норми немає", - зазначили у "Свободі".

Серед тих, кому заборонили вхід на "будмайданчик" – юрист, активіст "Свободи" Віталій Грегор, головний редактор інформаційного сайту "Закарпаття онлайн" Олег Диба та інші активісти.

"Після того як держвиконавець зачитав протестувальникам  постанову про заборону перешкоджати будівельним роботам, машини почали знімати ґрунт з газону.

Активісти наголосили, що ці дії є незаконними, а мешканці міста вирішили зупинити екскаватор.

У свою чергу міліція "із застосуванням грубої фізичної сили" почала валити на землю та затримувати людей.

Усіх затриманих доправили до міського райвідділу міліції.

У свою чергу на своїй сторінці у Facebook Віктор Балога зазначив, що проти затриманих "фальсифікують протоколи про непокору працівникам міліції, хоча все місто бачило як не вони, а проти них була застосована сила".

"Керівництво міліції ганебно ховається від адвокатів і депутатів міської ради.  Якщо у Києві таким уже нікого не здивуєш, то Закарпаття такого бєзпрєдєлу не бачило з часів виборів 2004 року в Мукачеві. З центру репресії поширюються в регіони", - додав він.

У свою чергу в управлінні МВС у Закарпатській області заявили, що працівники міліції діяли в межах чинного законодавства та своїх повноважень.

За даними міліції, на площі Народній  біля Закарпатської облдержадміністрації "відбувся черговий стихійний мітинг".

Усі фото - управління МВС України в Закарпатській області
Усі фото - управління МВС України в Закарпатській області

 
 

"Близько двадцяти громадян різного віку протестували проти облаштування перед ОДА зони відпочинку. Присутнім активістів представник міськвідділу державної виконавчої служби  зачитав ухвалу суду про заборону певним особам  перешкоджати в будь-який спосіб виконувати роботи по облаштуванню пл. Народної", – зазначили в МВС.

За даними правоохоронців, не звертаючи увагу на оголошене рішення суду, активісти не припинили проведення акції,  навпаки - перешкоджали виконанню вимог ухвали суду.

"На цих активістів правоохоронці склали адміністративні протоколи за статтею 185 Кодекс України про адмінправопорушення ("злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця")", - підкреслили в МВС.

Санкція статті передбачає накладення штрафу від 8 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60 годин, або виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Дані протоколи правоохорнці направлять до суду для вирішення питання про притягнення їх до відповідальності в порядку чинного законодавства. 

Відео - Мукачево.нет

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...