Під вікнами Попова влаштували "марш ковдр". У Ахметова заявляють: грошей на опалення немає

Субота, 5 жовтня 2013, 18:48

Під КМДА відбувся "Марш ковдр", під час якого кияни висловили свій протест проти холодних батарей у квартирах.

Як повідомляє "Тиждень" з посиланням на організаторів акції, поротестувальники тримали в руках плакат із закликом до влади Києва: "Вмикайте батареї, або йдіть геть!".

Фото - Тиждень.ua
Фото - Тиждень.ua

Мітингувальники вимагали від КМДА щоденно звітувати про будинки, що залишаються без тепла, та коли їх почнуть обігрівати.

Також від мерії вимагають публічного звіту куди поділись гроші від опалення, яке кияни вчасно сплачують на рахунок комунал підпиємства ГІОЦ і "Київенерго", що отримує ще й дотації за рахунок платників подотків. 

Разом з тим в ПАТ "Київенерго" заявляють, що не мають достатньо коштів для самостійного фінансування поточного опалювального сезону через непогашену заборгованість минулих років.

Як пише "УНІАН" з посиланням на заяву компанії, з технічної точки зору проблем з подачею теплоносія практично не існує.  За даними "Київенерго", у поточному році через рекордно низьку для жовтня температуру "Київенерго" підключають до опалення щодня 1300 - 1600 споживачів.

"Проте на сьогоднішній день залишається проблема, яка ставить під загрозу стабільне проходження опалювального сезону в столиці - невирішене питання по боргах за спожитий газ минулих періодів. Станом на 1 жовтня заборгованість компанії перед НАК "Нафтогаз України"становить 2,1 млрд. гривень, тоді як загальна заборгованість споживачів за спожиту теплову та електричну енергію перед "Київенерго" – 2,263 млрд. гривень, а некомпенсована різниця в тарифах на теплову енергію – 1,588 млрд. грн.

"Через заборгованість та несвоєчасні розрахунки споживачів "Київенерго" не може забезпечити своєчасні розрахунки за спожитий природний газ перед "Нафтогаз України", - зазначають в "Київенерго".

Як відомо, у 2011 році компанія Ріната Ахметова "ДТЕК Холдінг Лімітед" купила 25% акцій компанії "Київенерго". До торгів Ахметов уже контролював  46,8% компанії "Київенерго".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News